Romke

Als constructeur sta je echt midden in het speelveld tussen de verschillende afdelingen, je bent de spin in het web! Om projecten binnen te halen zoek je samen met de calculator naar de meest optimale oplossingen. Kunnen de berekende damwandprofielen net iets lichter of korter uitgevoerd worden? Of kan de gestempelde bouwkuip misschien ook vrijstaand uitgevoerd worden? Hoe moet het stempelraam er uit komen te zien?

Is het werk aangenomen, dan zorg je dat jouw ontwerp verwerkt wordt in een berekeningsrapport en dat de werkvoorbereiding de bijbehorende tekeningen op kan stellen. Indien nodig wordt het projectteam er vroegtijdig bij betrokken om specifieke details af te stemmen. Om op de afgesproken tijd te kunnen starten zorg je dat er tijdig goedkeuring door de opdrachtgever wordt verstrekt. Mocht het nodig zijn dan ga je in overleg met de klant om het ontwerp toe te lichten, om het proces te versnellen.

Omdat we niet in de grond kunnen kijken, gaan er tijdens de uitvoering van de werkzaamheden wel eens zaken anders. In dat geval probeer je samen met het uitvoerende team een passende oplossing te bedenken.

Kennisdelen, samen nadenken over oplossingen en zo tot het meest optimale ontwerp komen. En dan moet het ook nog praktisch uitvoerbaar zijn! Projecten van klein tot groot, tijdelijk en van permanente aard, het komt allemaal voorbij. Als constructeur werk je dus aan mooie en diverse projecten en ben je betrokken bij het hele proces, van A tot Z! Je moet schakelen met heel veel collega’s. Damwandconstructies, stempelramen, verankeringsconstructies, overal mag je iets van vinden en dat maakt het werk zeer afwisselend!