Damwand Trillingsvrij: Silent Piler

Het trillingsvrij drukken van damwand kan op verschillende manieren. Zo gebruiken we bij Sterk al jarenlang onze drukstellingen: speciale kranen die op locatie eenvoudig worden voorzien van een drukblok. Door ruimtegebrek of door de ligging van de projectlocatie is het gebruik van deze kranen niet altijd mogelijk. Onze Silent Piler vormt dan een uitstekend alternatief om trillingsvrij damwanden te plaatsen.

Een Silent Piler is een compacte drukmachine die zich autonoom over de damwand kan bewegen. Het toestel drukt de damwand de grond in door zich vast te klemmen aan de reeds geplaatste damwanden. Vanwege zijn compacte formaat kan de Silent Piler op moeilijk bereikbare plekken komen. Ook in geval van beperkte werkhoogte kan hij ingezet worden.

Referentieprojecten

De Silent Piler is met name geschikt voor moeilijk bereikbare plekken, of locaties met weinig ruimte. Meestal gebruikt Sterk de Silent Piler dan ook om bijvoorbeeld damwanden aan te brengen voor een nieuwe kade in een stad of voor een grond- en waterkering onder een brug.