Over Sterk

Historie en Organisatie
Sterk Heiwerken begon meer dan 125 jaar geleden als een klein familiebedrijf. De familie Sterk woonde op een werkschip en runde van daaruit een baggerbedrijf. Eind 1800 streek het bedrijf in Friesland neer omdat daar een kanaal aangelegd werd. Na de jaren '60 breidde het bedrijf zijn machinepark uit en nam het personeel aan om de kranen te bedienen. De familie verruilde het werkschip voor en locatie op het vaste land en breidde het bedrijf zijn machinepark uit en nam het personeel aan om de kranen te bedienen. De familie verruilde het werkschip voor een locatie op het vaste land en breidde het werkgebied in Nederland uit. Eind jaren '90 werd het zusterbedrijf Sterk Midden Nederland opgericht in Eembrugge en, meer recent, HAB Heiwerken. Ook breidde het bedrijf uit naar het buitenland. Zo heeft het al een aantal jaren een vestiging in Bremerhaven Sterk Spezialtiefbau GmbH


Activiteiten
Sterk heeft zich ontwikkeld tot een modern, internationaal opererende funderingsspecialist op het gebied van grond- en waterkerende constructies. We gebruiken moderne funderingsmachines en passen de nieuwste technieken toe. Een team van specialisten staat u met raad en daad bij om uw projecten te calculeren, te ontwerpen, voor te bereiden en uit te voeren. Complex? Dat zien we als een uitdaging. We denken mee en zijn creatief om ervoor te zorgen dat u tevreden bent.

Water
De verbondenheid met het water is altijd gebleven. Zo liggen onze locaties in Drachten en Eembrugge beide aan het water. Van hieruit zetten we een grote vloot sleepboten en pontons van Sterk Waterwerken in, bijvoorbeeld voor transport of verhuur voor waterbouwkundige projecten. Op beide locaties hebben we onze handels- en huurvoorraad opgeslagen. Deze bestaat uit stalen damwanden, balken en buizen. Bovendien bevindt zich in Drachten de grote lashal Sterk Metaal. Hier maken we staalconstructies tot een lengte van 40 meter, zowel voor de uitvoering van projecten als voor externe opdrachtgevers.

Visie
Sterk Heiwerken combineert het beste van twee werelden. In het familiebedrijf werken van meet af aan hard werkende mensen, met hart voor de zaak. Voor hen is de klant nog echt koning. Maar Sterk Heiwerken kenmerkt zich ook door een lange traditie van innovatie en ontwikkeling. We volgen de nieuwste technieken op het gebied van aanbrengmethoden van grond- en waterkerende constructies op de voet en passen deze toe. Vaak staan we met Sterk Heiwerken zelf aan de wieg van deze innovaties door nieuwe machines en technieken te ontwikkelen.

Professioneel personeel
We hebben goed opgeleide professionals in dienst. Met hun kennis en vaardigheid streven we naar de hoogste standaard voor kwaliteit en veiligheid. We willen ook in de toekomst over een goed team van mensen en machines beschikken. Daarom zorgen we continu voor nieuwe instroom, opleiding en ontwikkeling van onze medewerkers. Zo blijft Sterk sterk. Zo kunnen we tegemoetkomen aan de steeds complexere wensen en eisen van de klant.

Zo weinig mogelijk overlast

Ook omgevingsfactoren als geluidshinder en trillingsoverlast hebben onze aandacht. We passen moderne technieken toe om de omgeving zo weinig mogelijk overlast te bezorgen. Zo kunnen damwanden met behulp van moderne trilblokken trillingsarm worden aangebracht. En als de eisen nog strenger zijn kunnen we dat zelfs trillingsvrij. Dit combineren we eventueel met technieken om de grondweerstand te verminderen.

Duurzame technieken
We houden niet alleen rekening met de omgeving in de directe nabijheid van onze projecten. We kijken verder dan dat. Wij geven invulling aan Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) door duurzame technieken toe te passen en te ontwikkelen, door (lokale) initiatieven te ondersteunen en door bijvoorbeeld stageplekken aan te bieden aan mensen die moeilijk aan het werk komen.